Всі публікації

Термо-milk: на Вінничині розпочали виробництво молочки за унікальною технологією

Компанія Villa Milk ввела в експлуатацію  завод з переробки молока у с.Каташин Вінницької області. Потужність заводу з переробки молока становить 5 тонн/зміна. Наразі підприємство виробляє...

Сімейний підряд: правила та привілеї сімейних ферм

Український уряд вважає, що реалізація належних умов ведення бізнесу сімейним господарством є важливим кроком на шляху його виведення з тіньового сектора економіки.  Влітку 2018-го набув...

Кропивницький банан: лісничі господарства освоїли вирощування екзотичних рослин

Дві теплиці у Чорноліському лісовому господарстві в Знам'янці на Кіровоградщині, встановили заради експерименту п'ять років тому. Тут вирощують кілька сортів лимонів, апельсинів, мандаринів, а...

Авокадо baby: гавайський фермер вирощує гігантські авокадо

Фермер на Гаваях (США) виростив найбільше в світі авокадо. Вага фрукта більше 6 фунтів (близько 2,7 кг). Кендзі Фукуміцу та його сім'я збирають авокадо вже...

Волоська рапсодія: унікальні властивості грецького горіха

Горіх волоський, також горіх грецький — високе дерево (до 30—35 м заввишки) родини горіхових (Juglandaceae) з кулеподібною, розлогою кроною. Вирощується задля цінних їстівних плодів...

Soja як своя: особливості вирощування сої на Півдні України

Соя — важлива бобова культура, на яку в Україні і світі тримається сталий попит. Вся територія України є придатною для вирощування сої, і за...

Романеско-Barbaresco: капуста Романеско – рідкісний італійський овоч

Капу́ста Романе́ско, також відома як цвітна капуста Романеско, або просто Романеско, має їстівні бутони суцвіть, належить до виду Капуста городня. Має колір шартрез. Романеско має...

Перська слива: персик – поширена плодова культура

Пе́рсик (Prunus persica) — багаторічна рослина родини Розових, споріднена з мигдалем. Вельми популярна і поширена плодова культура, яка також використовується як олійна, лікарська і...

Операція “сОрго”: технології вирощування органічного сорго

Сорго є надзвичайно пластичною культурою, яка щонайкраще підходить для вирощування за органічними технологіями. Як підтвердження — врожайність зернових гібридів американської селекції в 2018 році становила...

”Астарта-Київ” пішла війною на селян

Журналіст НАРОДНОЇ ПРАВДИ продовжує досліджувати господарські спори між агрохолдингом «Астарта-Київ» і селянами Полтавщини. Коротко суть конфлікту така. Керівництво агрохолдингу втратило спільну мову з керівником...

Ближче до землі: вплив якості грунтів на родючісь фруктових садів

Абрикос має потужну кореневу систему з великою поглинальною здатністю, тому добре росте майже на всіх типах ґрунтів. Оптимальна для культури потужність ґрунту і його...

Полум’яна тростина: технологія виробництва біопалива з цукрової тростини

Австралійські вчені провели експерименти з редагування генів цукрової тростини і встановили, що модифіковані рослини можуть бути джерелом для виробництва біопалива і пластику, здатного розкладатися. Пілотна...

Томато-бот: інноваційні технології автоматичного збирання помідорів

Японці переймаються проблемами зменшення зайнятих у сільському господарстві та різкого зростання серед них частки пенсіонерів. І одним зі способів вирішення цієї проблеми вважається впровадження...

Буряк як вітряк: столовий буряк – цінна овочева культура

Буряк столовий (Beta vulgaris) — одно- та дворічна, перехрестнозапильна трав'яниста рослина родини амарантових (Amaranthaceae), овочева, кормова і цукрова культура. Основний інгредієнт борщу. Дикорослий буряк вживали...

Курячий all inclusive: інноваційна система розведення курчат

Німецький інкубаторний завод Finkenthaler FL (що в районі Ростока, Німеччина) першим у світі впроваджує систему раннього вигодовування курей-несучок: відразу після вилуплення курчата потрапляють в кошик,...

Бердичівський Дует: на Житомирщині освоїли вирощування жимолості

Перший урожай, зібраний ТОВ «Українська ягода» (Бердичівський район, Житомирської обл.), виявився досить скромним — 100–150 г з куща. Така вже специфіка цієї культури: вона...

Відео-protection: вагомість відеоспостереження в виробничому агропроцесі

Крадіжки – суттєва проблема для АПК, масштаби якої іноді досягають 40%, тому на ринку з’являється все більше рішень у цьому напрямку. Свої рішення в...

Степове Ельдорадо: аграрії Херсонщини успішно засвоюють новітні агротехнології

Як мінімізувати кількість технологічних операцій, пов’язаних із обробітком ґрунту? Яким чином можна полегшити працю хлібороба? Ці та ще низку питань подібного роду постійно ставив...

Катран через паркан: крамбе – перспективна олійна культура

Крамбе – олійна культура, що є доволі перспективною для вирощування в Україні. Наявність у насінні великої кількості олії, що слабо висихає, з низьким йодним числом...

Овочева кампанія: методика успішного збуту агропродукції

Як продавати за день на 1370% овочів більше, розповів директор з маркетингу компанії Agroconsulting group Сергій Тритенко. Робота над цим питанням має розпочинатися задовго...

Гороховий Сome back: українські аграрії повертаються до вирощування гороху

Неврожаї сої на богарі через глобальне потепління змушують аграріїв згадувати про іншу бобову культуру, трохи підзабуту в нинішньому столітті – горох. «Колись в Україні засівали горохом...

Груша-баклуша: на що слід звертати увагу при вирощуванні груш

Гру́ша — рід плодових і декоративних дерев та кущів родини  Rosaceae. Сьогодні існує великий попит на сорти груші з пляшкоподібними плодами. Важливо також, щоб у плодів був...

Агро-ноу-хау: новітні агротехнології для вітчизняних аграріїв від американо-ізраїльських партнерів

Зараз чимало компаній-постачальників ресурсів для АПК задіюють у своїх високотехнологічних продуктах безпілотники та інформацію, яка отримується за їх допомогою. Компанія Stoller запропонувала подібні технології...

Аграрний Insurance: вагомість індексного страхування в розвитку дрібного фермерства

В умовах глобальних кліматичних змін, коли погодний чинник з року в рік щораз більше впливає на результати сільгоспвиробників, саме індексне страхування стає оптимальним рішенням...

Редиска-метиска: редис – нішева культура для дрібних агрогосподарств

Редиска – культура, що доволі проста у вирощуванні, а головне – варіативна. Її можна висівати у відкритий ґрунт, накривати в розстил агроволокном для пришвидшення збирання...
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien