V Ukrayini Neobhidno Zaprovadyty Derzhprogramu Po Vidrodzhennyu Yakosti Hliba Magaletska

Про це розповіла Владислава Магалецька, голова Держпродспоживслужби, передає прес-служба відомства.«Перед нами стоїть дуже амбітне завдання: відновлення якості, смаку, користі та доступності українського хліба. І найголовніше — відновлення інтересу українського споживача до цього українського продукту-бренду», — коментує очільниця служби.За її словами, якість хліба залежить від якості зерна, заквасок та дріжджів. Також важливим є контроль якості продукції, яка потрапляє до українських магазинів.«Є необхідність запровадити державну програму по відродженню якості хліба. У цьому зацікавлені і споживачі, і держава. Роботи тут дуже багато і потрібна консолідація дій багатьох державних органів, бізнесу та громадських організацій. Але це вкрай потрібна і важлива робота. Адже хліб — це продукт, який вживає майже кожний. І від його якості залежить здоров'я українців», — наголошує Владислава Магалецька.У Держпродспоживслужбі вважають, що така програма повинна включати стимули для виробників якісного зерна, борошна, селекціонерів та увагу держави до цього питання, доступ українських хлібопекарів та борошномелів до дешевих кредитів, посилення контролю за якістю води, зерна, добавок та інших інгредієнтів, які використовуються при виробництві хліба, а також боротьбу із тіньовим ринком та контрабандою борошна.Нагадаємо, з України експортували 11 млн тонн пшениці.