Nyzka Kultura Spozhyvannya Kozynoyi Produktsiyi Galumuye Rozvytok Sektoru

На цьому наголосив керівник фермерського господарства «Тетяна 2011» Василь Цвик, пише AgroTimes з посиланням на журнал The Ukrainian Farmer.

«Низька культура споживання козиної продукції гальмує нарощування обсягів виробництва молока, — зазначив він. — Однак таку ситуацію з цільовою аудиторією можна віднести й до плюсів, адже галузь залишається нецікавою холдингам».

Ще одна проблема козівництва полягає у тому, що на багатьох фермах через застаріле обладнання якість сировини бажає кращого. Відтак це не дає можливості кооперуватися з тими господарствами, які дотримуються високих стандартів.

«Чимало фермерів не знають, що робити з 300 л козячого молока. Але виробляти продукцію з неякісної сировини — це не моє, не хочу ризикувати репутацією торгової марки, — підкреслив Василь Цвик. — Тому розвиватимусь своїм шляхом: нехай це довше, зате результативніше».