Kyyivskyj Fermer Zbyrayetsya Vyroshhuvaty Na Poli Imbyr

Про це повідомляє seeds.org.ua.«Тільки спробували перший рік. На пробу посадили трішки, у горщику, літрів на 4−5. Цього року думаю висадити у відкритому ґрунті десь сотку. Буду експериментувати. Це перший досвід», — розповідає фермер.За його словами, вирощувати імбир не складно. Корінь необхідно розділити на частини і посадити у землю. Згодом проростуть ростки, які перетворяться у рослину заввишки близько 60 см. Тим часом формується корінь.«Коли верхня частина посохла, витягли корінь на поверхню. От і все. З одного корінця вдалось отримати близько кілограма імбиру. І те, що заморський корінець теплолюбивий — не велика проблема», — підкреслює Юрій Осадчий.Таким чином, досвід фермера показав, що за літо цілком реально в наших умовах виростити повноцінний урожай кореню імбиру«Я вирощую горіх чуфа понад 10 років. Він також теплолюбний, і нічого — все гаразд. У горішка чуфа вегетаційний період довший ніж у імбиру. Імбир росте від 3 до 6 місяців. У мене виріс за 3 місяці», — додав Осадчий.Разом з тим, в теплицях вирощувати імбир доцільно хіба що для отримання врожаїв цілий рік. Сам фермер він збирається вирощувати імбир без теплиці.«Я думаю, що в Україні приживеться ця екзотична рослина і вона зможе стати перспективною культурою для невеликих фермерів. Принаймні я це робитиму. Вже побачив, що це реально», — підсумував Юрій Осадчий.Нагадаємо, в Україні зростають оптові ціни на коренеплоди.