V 2020 Rotsi Na Rynku Ukrayiny Zrosla Chastka Importnyh Ovochiv

Про це повідомляє pro-consulting.ua.«Аналіз ринку овочів і зелені в Україні показує, що 96% його обсягу в 2019 році припадало на огірки і помідори. Перше півріччя 2020 року ознаменувалося лідерством баклажанів і зеленої цибулі», — йдеться в повідомленні.Так, за результатами моніторингу ринку овочів і зелені в Україні визначена регіональна структура виробництва зелені в нашій країні. Так, з випуску салату лідирує Рівненська область — 29,9% від загального обсягу, а по вирощуванню інших видів зелені на першому місці Київська область — 14,5%.Зауважимо, що маркетингове дослідження ринку овочів та зелені в Україні виявило наступні головні негативні чинники впливу на галузь овочівництва:кліматичні зміни на території нашої країни;собівартість вирощування овочів вища, ніж у популярних зернових і олійних культур;відсутність доступу великої частини виробників до сучасних технологій зберігання, пакування та транспортування продукції;недостатня кількість овочесховищ;слабка державна підтримка галузі;наявність значного тіньового сектору — 75−80% за оцінкою плодоовочевої асоціації;нерозвинена інфраструктура товарного ринку.Крім того, у процесі аналізу ринку овочів і зелені в Україні були оцінені переваги і недоліки різних каналів збуту даної продукції.Нагадаємо, в Україні поступово дорожчають турецькі томати.