Про це повідомляє прес-служба Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).«Індекс цін на продовольчі товари FAO за підсумками березня становили 172,2 пункти, що на 7,8 пунктів, або 4,3 пункти нижче, від показника лютого 2020 року.За словами Абдолреза Аббассіана, старшого економіста ФАО, падіння цін обумовлене головним чином факторами в області попиту, а не пропозиції, а на фактори попиту впливає погіршення перспектив в економіці.Найбільше падіння відзначається в індексі цін на цукор, який знизився на 19,1% в порівнянні з попереднім місяцем.«Це пов'язано із зниженням попиту на споживання, а також зменшенням попиту з боку виробників етилового спирту в зв'язку з різким падінням цін на сиру нафту», — зазначають у ФАО.Індекс цін на рослинні олії ФАО за місяць знизився на 12%, причиною чого в основному стало падіння цін на пальмову олію, пов'язане з різким скороченням цін на сирі мінеральні масла і зростанням невизначеності щодо наслідків пандемії для ринків рослинних олій в світі.«Індекс цін на молочну продукцію ФАО впав на 3% через зниження котирувань і глобального попиту на імпорт знежиреного та незбираного сухого молока в зв'язку з порушеннями в ланцюгах постачання молочної продукції», — додають експерти.Також індекс цін на зернові ФАО в березні знизився на 1,9% в порівнянні з лютим і практично повернувся на свій рівень березня 2019 року.«Індекс цін на м'ясо ФАО впав на 0,6% в зв'язку зі зниженням міжнародних котирувань на баранину і яловичину. При цьому зросли котирування на свинину через сплеску світового попиту, а також труднощі в роботі переробних потужностей через обмеження на переміщення робочих», — підкреслюють аналітики.Нагадаємо, уповільнення експорту з Аргентини підтримує ціни на сою та кукурудзу в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.