Про це повідомляє прес-служба компанії «Уманьпиво».«Як і минулого року, пивоварний ячмінь займає у структурі посівних площ близько тисячі гектарів. Цього достатньо аби повністю забезпечити потреби пивоварні. Усе необхідне — посівний матеріал, засоби захисту рослин та мінеральні добрива маємо в повному обсязі», — розповів Віктор Десятник, головний агроном підприємства.Компанія використовує імпортні сорти пивоварного ячменю, які ідеально підходять для власного виробництва солоду. Також попри дефіцит продуктивної вологи у орному шарі ґрунту ситуація для ячменю некритична в даний період.«На початок квітня запаси вологи на полях підприємства становлять 50−60 см. Для посіву ячменю цього достатньо. Як буде далі – побачимо. Прогнозувати важко, адже останні роки вже відчутні кліматичні зміни і ми розуміємо, що наш лісостеп все більше починає тяжіти до степу», — пояснює Десятник.На думку агронома, примхи природи не завадять отримали хороші результати. У компанії прогнозують, що й цього року урожай буде на належному рівні.«Карантин не вплине на строки та своєчасність проведення весняно-польових робіт. Ми завжди завчасно готуємося, тому усе необхідне давно маємо в наявності. До того ж наші партнери дуже швидко переорієнтувалися на онлайн-продажі», — підсумовує Десятник.Нагадаємо, на Одещині розпочали посівну ярого ячменю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.