Помите яблуко та інші фрукти з овочами можуть виявитися не зовсім чистими. На їх поверхні залишаються пестициди після внесення добрив або застосування інших хімічних речовин.

Американські вчені провели експеримент, і знайшли простий спосіб очищення плодів від хімікатів.

Перед вживанням яблука або інші фруктів, які вживаються зі шкіркою, потрібно мити. Але деякі взагалі можуть не утруднюватися з миттям і просто потерти яблуко об штани або рукав одягу. Виявляється, і правда, різниці практично не буде. Пестициди, які використовуються при їх вирощуванні дуже міцно тримаються на шкірці. Тому просто помити їх під струменем води буде недостатньо. 

Американські вчені з Массачусетського університету вирішили з’ясувати, скільки залишається пестицидів після промивання яблук під водою, і чим ще можна їх видалити. Вони провели дослідження, в якому обробили 3 яблука різними отрутохімікатами. Мили плоди у звичайній воді, гіпохлоритом натрію і в розчині соди.

Обробка гіпохлоритом натрію є обов’язковою процедурою в США. Ним обробляються яблука, щоб змити пестициди, і вбити мікроби. Це вимога американських стандартів для подальшого продажу фруктів. Інакше яблука у продаж не допускаються.

Вчені перевіряли наявність залишків пестицидів не тільки на поверхні, але і в м’якоті плодів. Адже вони здатні проникати через шкірку, і залишатися в середині. Результат здивував всіх вчених. Тому що краще за всіх позбавила від хімікатів звичайна сода. 

Для повного знезараження яблук знадобилося 2 хвилини часу і содовий розчин, щоб плоди можна було їсти без ризику для здоров’я. Приготувати такий розчин потрібно з 2 склянок води та 1 ст. ложки соди. Замочити фрукти або овочі на 2 хвилини, пестициди або зникнуть зовсім, або зменшаться до мінімуму.

Повідомляє Аgroreview

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.