Ovca

В Україні планують створити нову вітчизняну м’ясну породу скоростиглих овець, яка забезпечить отримання тушок м’яса ягнятини по 18-20 кг вже в шестимісячному віці.

Про це повідомив завідувач лабораторії кормовиробництва та годівлі тварин Інституту тваринництва степових районів імені М. Ф. Іванова «Асканія-Нова» Михайло Свістула.

Науковці кілька років ведуть роботу зі створення нових м’ясних генотипів овець української селекції з прилиттям крові імпортних порід – тексель, вандей, дорпер.

Отримані помісні ягнята мають високий інтенсивний ріст із потенціалом продуктивності молодняку в межах 300-400 г/голову на добу».

До інформації: Одна з найкращих у світі тонкорунних порід овець – асканійський меринос – була виведена в Інституті тваринництва степових районів імені М. Ф. Іванова «Асканія-Нова» – Національному науковому селекційно-генетичному центрі з вівчарства.