У Франції все більшої популярності набуває міська агрокультура, зокрема, парижани виявляють інтерес до органічних продуктів місцевого виробництва. Тому успіх мають міські високотехнологічні агростартапи, зокрема, вертикальні ферми, оскільки територій для землеробства у сучасному Парижі та поблизу нього обмаль.

Найбільша у світі культиваційна компанія Parisculteurs цьогоріч планує озеленити 100 га у Парижі. Третина цих площ буде під міськими фермами, де вирощують овочі та зелень та при цьому економлять кожен клаптик місця за допомогою інновацій. До речі, Parisculteurs широко використовує для озеленення дахи.

Є й інші приклади міських ферм. Французький стартап Neofarm взяв у користування свою першу високотехнологічну теплицю у декількох кілометрах на захід від Парижу. У невеликому містечку Сен-Ном-ла-Бретеш на площі 1000 кв метрів вирощують моркву, салат та боби.

Різні види овочів висаджуються разом, використання пестицидів зведене до мінімуму. Стартап також зайнятий розробкою робота для просапування. Він використовує онлайн-інструменти для оптимізації процесу. Neofarm хоче розробити модель для мікроферм і робить ставку на органічну продукцію поблизу міста.

Ще один французький стартап, Agricool, вирощує полуницю та зелень у контейнерах. За даними Agricool, закрита система поливу використовує на 90% менше води, ніж звичайне землеробство. Прагнення споживачів отримувати екологічно чисті продукти місцевого виробництва рухає розвиток інновацій.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...