На сироварні міста Перечин (Закарпатська обл.) виготовляють крафтовий різнокольоровий сир: червоний, жовтий, синій, зелений, і навіть – чорний по 800 грн за голову. Такий колір надає чорнило каракатиці, яку купують за кордоном.

Підприємство працює третій рік, але воно вже відоме споживачам далеко за межами регіону. Продукція «Перечинської мануфактури» – різнокольоровий сир на будь-який смак: з часником; обкатаний у чорний перець або червону паприку; із лавандою, і навіть з чорною ікрою.

До речі, для виробництва чорного сиру, яким тут пишаються, сировари хочуть використати замість чорнила каракатиці рідну українську бузину.

Для виготовлення сиру використовують фермерське молоко. Є сири, витримані рік – і сировар Олексій Синельников каже, що хоче довести термін до півтора року.

На сироварню радо запрошують туристів, щоб показати весь процес виготовлення сиру і, звісно ж – на дегустацію.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...