Активна упаковка з картону, розроблена дослідниками з Іспанії, продовжує термін використання свіжих фруктів та овочів більш ніж на 40%. 

Розробка запатентована професором Політехнічного університету в Картахені (UPCT) Антоніо Лопесом Гомесом і продається компанією Murco під маркою Newfresh, яка виробляє гофрокартон SAECO. У розробці використані ефірні масла, інкапсульовані природним полисахаридом – циклодекстрином. Така комбінація сприяє затримці розвитку цвілі та бактерій, а відповідно, довше зберігає овочі та фрукти свіжими. 

Як пояснюють вчені, інкапсуляція не дозволяє ефірним оліям змінювати запах та смак продукції. Але при цьому забезпечується модульоване вивільнення цих масел, що має антимікробну дію на упакований продукт. 

Запатентована картонна упаковка сприятиме експорту та розширенню ринку плодоовочевої продукції. Великі компанії агропродовольчого сектору, такі як Agroponiente і Fruca, вже успішно протестували активні картонні контейнери, продаючи в них свої продукти. Антимікробні агенти активуються, коли продукти охолоджуються при транспортуванні.

Активні картонні контейнери придатні для повторного використання і є альтернативою пластиковими контейнерами.

Дослідницька група UPCT також провела тести, щоб підтвердити ефективність «розумної» упаковки на інших продуктах, таких як апельсини, мандарини, лимони, нектарини, полуниця, броколі, салати, огірки і виноград.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...