Через попит у Європі на гарбузи, експерти пропонують українським виробникам робити ставку на порціонні сорти, вага яких не перевищує 1 кг.

У зв’язку з цим аграрії активно почали вирощувати маленькі сорти гарбузів. Саме вони можуть стати ключем до успіху в експорті до Європи. Лише минулого року посівна площа цієї культури збільшилася на 5% та склала 30,8 тисяч га.

Про це розповів виконавчий директор Української плодоовочевої асоціації Семен Крамаренко. 

Причиною зростання попиту на гарбузи стала тенденція до здорового харчування у Європі і у гарбузів є досить великі шанси, адже вони мають багато корисних якостей.

Проте цінуються далеко не всі сорти. Найкращими порціонними сортами вважаються: Butternut squash, Acorn Squash или Sugar Pie Pumpkin.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...