Наразі бурхливий розвиток сфери чистих екотехнологій не минає і Україну. Одним з найперспективніших наразі є виробництво так званого біопалива. Про переваги та особливості виробництва біоетанолу розповів Семен Драгнєв, експерт Біоенергетичної Асоціації України.

На сьогодні розрізняють біоетанол першого покоління, який виробляється із с/г культур з високим вмістом цукру або крохмалю, зокрема, цукрова тростина, цукровий буряк, кукурудза, пшениця, що можуть також використовуватися як харчова сировина, та біоетанол другого покоління, який виробляється з нехарчової целюлозної сировини, наприклад, деревини, трав’янистих енергетичних культур, соломи, кукурудзиння тощо.

До основних переваг біоетанолу належать:

  • Екологічність. Це основна і найважливіша перевага. При використанні біоетанолу відбувається зменшення викидів парникових газів в атмосферу. Так, при використанні бензину Е10 (із вмістом біоетанолу 10%) викиди парникових газів зменшуються на 3,9%.
  • Дешевизна сировини. Біоетанол — виробляють з відновлюваної сировини, тому є можливість використання різних видів біомаси, зокрема, відходів сільського господарства.
  • Технічні можливості. Двигуни, розраховані виключно на таке джерело енергії, повинні бути аж ніяк не гірше нинішніх бензинових або дизельних — і в плані економічності, і в плані потужних характеристик.
  • Безпека використання. Біопаливо для автомобілів зовсім нетоксичне, не має різкого запаху та не може викликати отруєння. При його використанні істотно знижується небезпека забруднення ґрунту, адже розлите паливо, потрапивши в землю, швидко розкладається під впливом мікроорганізмів.

Повідомляє Пропозиція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...