Проблема глобального потепління і забруднення, викликаного одноразовими продуктами, привернула увагу всього світу. Це спонукало мексиканську компанію Biofase використовувати новий біорозкладаний матеріал, зроблений з кісточок авокадо, для заміни пластика при виготовленні соломинок, вилок, ложок і ножів.

Завдяки дослідженням мексиканського інженера-біохіміка Скотта Мунгу ця компанія переробляє 15 тонн кісточок авокадо в день, виробляючи екологічний одноразовий посуд. Загалом, насіння авокадо – це відходи, які неминуче потрапляють в сміттєвий контейнер, тому Мунгу вирішив більш раціонально їх використовувати.

Ці біорозкладні столові прилади здатні розкладатися протягом 240 днів у відповідному середовищі, в той час як процес розкладання звичайного пластика займе не менше 500 років.

Сьогодні планета Земля переживає досить складні наслідки поганого догляду і варварського використання її ресурсів. Велику роль в нинішньому критичному стані речей зіграли предмети з пластмас.

Тому винаходи, зроблені такими людьми, як Мунго, дозволяють створити більш екологічні альтернативи для зменшення впливу на навколишнє середовище і врятувати нашу планету. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...