Площі вирощування часнику в Україні щорічно розширюється, з’являються нові сорти. Для вітчизняного часнику характерним є короткий сезон, адже він присутній на ринку з серпня по листопад.

З жовтня по липень на полицях продається в основному китайський часник. Головним чином це пов’язано із відсутністю хороших сховищ в нашій країні. Проте, український часник має набагато кращий потенціал – він має насичений смак і велику гвоздику (4-6 зубчиків на цибулину.

Найбільшими ринками для України є країни Балтії і Білорусь. Менші кількості продаються також до Польщу, Німеччини і Великобританії. 

Для українських виробників часнику минулий сезон був складним, адже розміри овоча були невеликими. Однак деякі компанії бачили в цьому певні позитивні можливості, оскільки маленький часник дуже добре підходить для промислових цілей.

Варто відзначити, що часник, вирощений в Європі, займає все більше місця на багатьох європейських ринках, оскільки споживачі шукають екологічно чисту альтернативу китайському часнику. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...