Рентабельність бізнесу з вирощування півнів-каплунів в Україні становить близько 26-40%. Про це розповів Ігор Філіппенко, власник ферми «Ольвія» (Чернігівська обл.), яка спеціалізується на вирощуванні каплунів.

«Попит на ринку величезний, він усе ще суттєво перевищує пропозицію, – запевнив фермер. – Навіть якщо з’явиться ще 20 виробників, ціна на м’ясо каплуна не впаде».

Ігор Філіппенко вважає, що найоптимальніша кількість каплунів для утримання – близько 2 тис. голів. У французьких компаній стадо каплунів налічує не більше як 500 голів.

Основні витрати у цьому проєкті – купівля обладнання: мобільних пташників, напувалок, годівниць та електропастуха.

Вартість установлення одного пташника становить приблизно 250 тис. грн – якщо його за наявності схеми зібрати в Україні. «Придбання аналогічного пташника в Європі коштуватиме в середньому 26 тис. євро – це італійське обладнання на 600 голів, – уточнив Ігор Філіппенко. – А німці вже пропонують високотехнологічний пташник для утримання птиці вільного вигулу з мікрокліматом та автоматичним збиранням яйця на 800 голів, вартість якого сягає 110 тис. євро».

За наявності відповідного обладнання утримання 2 тис. голів каплунів дає до 760 тис. грн валового доходу на рік. Витрати на вирощування цієї кількості птиці становлять у середньому 500 тис. грн, знову.

«Враховуючи витрати на робочу силу, корми, отримуємо в середньому близько 260 тис. грн прибутку», – розповів власник ферми.

Раціон для птиці має бути не дорожчим  4 грн на добу, інакше бізнес буде невигідним. Важить доросла птиця на забій 4-6 кг. Його продають лише цілою тушкою – $7/кг.

До інформації: Каплун – кастрований півень, спеціально відгодований на м’ясо.

Повідомляє Аgroreview

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...