Повторне використання ресурсів на молочній фермі приносить відчутну вигоду. Про це розповіла американська фермерка Хізер Барнс.

“Недавні тури по молочним заводам в Північній Кароліні відкрили мені очі на багато способів, якими фермери переробляють і максимально використовують свої ресурси”, — зазначає Хізер.

Жінка поділилася, що для неї не було новиною те, що фермери піклуються про землю і природні ресурси, але деталі саме молочного виробництва виявилися для неї досить цікавими.

“Одна молочна ферма, яку я відвідала, доїть 600 корів, купуючи корми більш ніж на 1,2 мільйона доларів на рік. Фермери змішують 13 різних рецептів для щоденного раціону. Вони дають достатньо корму на 24 години, а потім збирають залишок. Щоб скоротити кількість харчових відходів залишок корму зважують, а кількість корму на наступний день коригують залежно від того, що корови фактично з’їли. Необроблений корм компостується”, – розповідає фермерка.

У “коморі” ферми є великі запасники, повні інгредієнтів для раціонів, багато з яких є побічними продуктами інших сільськогосподарських процесів.

Наприклад, цитрусову м’якоть, яку раніше викидали, перетворюють в гранули і використовують в якості кормового інгредієнта. Некондиційні, але хороші залишки соєвих бобів також йдуть на корм тваринам.

Практично на кожній молочній фермі в Північній Кароліні вода використовується як мінімум чотири рази. Коли молоко надходить з доїльного залу, воно тепле — як температура тіла корови. Вода використовується для охолодження молока до того, як воно потрапить в резервуар (в якому зберігається все фермерське молоко), де молоко охолоджується ще більше.

Ця вода (яка не вступала в контакт з молоком) потім використовується в якості питної води для худоби.

Молочні телята живуть в окремих будиночках. Земля покрита гравієм, що сприяє дренажу, забезпечує чистоту і скорочує кількість хворих телят. Як тільки теля переміщається на пасовище, гравій видаляється і служить для покриттів під’їзної дороги.

І це всього лише кілька способів, якими молочні фермери користуються, щоб підвищити рентабельність і вести своє господарство по-розумному.

Повідомляє Агро-Центр

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...