
У домашньому господарстві Галини Пушкар з міста Ківерці Волинської області вирощують органічну малину, полуницю, картоплю, обліпиху, смородину і капусту. Зараз в господарстві багато видів продукції, яка сертифікована як органічна.
«На виробництво органічної продукції ми переходили кілька років. Щорічно робили аналіз землі, вело журнали обліку врожаїв і поля, де відзначалися внесені добрива та засоби захисту рослин, чим самим готувати землю до органічної сертифікації. Географічне розташування ягідного поля відповідало вимогам, оскільки поблизу немає господарств, які використовують хімічні засоби. Врожайність становить 15 тонн/га. Підготувавши всі необхідні документи, отримали сертифікат з органічного виробництва», – ділиться Галина Пушкар.
До цього у Галини вже був досвід роботи з ягодами. Їй довелося працювати в Польщі на малинових ягідниках. Там вона багато чому навчилася, звідти і привезла перші саджанці.
В даний час господарство вирощує продукцію на замовлення багатьох підприємств Волині та сусідніх областей. У планах господарства – відкрити тваринницьку ферму.