Новаторське виробництво тепличних культур на схилах вулкану Етна (Сицилія) започаткував Гаетано Барбера, керівник сімейної ферми “Soc. Coop. Bella Sicilia”. Він став одним з перших виробників сільгоспкультур в даній місцевості. Разом зі своїм братом Доменіко він розпочав свою сільськогосподарську діяльність близько 30 років тому. 

«В ті дні мало хто вірив, що овочі можна вирощувати в теплиці біля підніжжя гори Етна, – каже Барбера. – Однак, завдяки деяким переконанням, які я зробив сам, спостерігаючи за експериментальною теплицею в цьому районі, я запустив початкову інвестицію для реалізації необхідних структур. Минуло три десятиліття, і сьогодні ми виробляємо овочі в теплицях площею понад 40 тис. м²», – розповідає Барбера.

 «Відмінності, безсумнівно, полягають в наших кліматичних умовах, якості води і системі вирощування. Розмір помідора великий, а колір завжди трохи більш виражений, ніж відтінки в каталогах насіннєвих компаній, але переконує моїх гостей насамперед смак моїх овочів».

“Soc. Coop. Bella Sicilia” – це італійська сімейна сільськогосподарська компанія, яка в останні роки почала самостійно просувати свої товари на регіональному та національному ринках, а також на основні агропродовольчі ринки.

Вирощувані тут культури – це, головним чином, помідори, а також ароматичні рослини, такі як базилік і петрушка, а ще кавуни, кабачки, і квіти кабачка.
Що стосується томатів, то їх виробництво складає 1 тонну в день, і триває в середньому до 100 днів на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.