
У Синьцзян-Уйгурському автономному районі (Китай) фермери збирають врожай полуниці, вирощеної на лужному ґрунті. В Сіньцзяні переважають соляно-лужні ґрунти, і це дуже ускладнювало розвиток сільського господарства і економіки в регіоні.
Фермери, які займаються вирощуванням полуниці в теплицях в селі Кешілаке, вирішили провести ґрунтовий експеримент: вони знизили рівень лужності на 70%, а вміст органічних речовин збільшили на 50%, таким чином значно поліпшивши якість грунту.
В цілому, Синьцзян є хорошим місцем для вирощування фруктів, зокрема, завдяки великій кількості сонячних днів і великій різниці температур між сезонами.
Щоправда, полуниця тут зустрічається не так часто, як інші ягоди і фрукти, і тому коштує недешево.
Проте, тепер жителі Кешілаке, можуть не тільки вдосталь їсти полуницю, але й продавати її, суттєво підвищуючи свої доходи.
Повідомляє Агро-Центр