Підприємниця з Херсонської області запатентувала і запустила у виробництво унікальний продукт – медовий амарант, що виготовляється з поєднання меду і органічного амарантового борошна.

Про це розповіла співзасновниця підприємства і розробниця продукту Вікторія Масловська. За її словами, над створенням медового амаранту вони з чоловіком працювали три роки. І тільки недавно після багатьох спроб і помилок було налагоджено промислове виробництво і офіційно розпочато його продаж.

«Масло амаранту знижує рівень холестерину і може використовуватися в якості профілактики захворювань серця. Поки ми реалізуємо медовий амарант тільки на внутрішньому ринку, проте плануємо вийти і на зовнішній. Зокрема, нашим продуктом зацікавилися британці. Ми вже відправляли їм продукцію для тестування, а в січні вони приїдуть до нас на переговори про подальшу співпрацю. Тому зараз ми в процесі сертифікації обладнання і продукції для подальшого просування на ринку », – розповіла Вікторія Масловська.

Підприємцям для запуску виробництва довелося довго шукати інвесторів. Одна американська компанія вже була готова профінансувати цей проект, втім, натомість хотіла отримати авторські права на продукт, на що виробники не погодилися. Тому в підсумку довелося залучити для придбання обладнання  частково власні кошти, частково – кредитні.

 «Особливість виробництва в тому, що і для амаранту, і для меду недопустима обробка при високих температурах. Обидва ці продукти не можна нагрівати вище 40 ° С, тому ми дотримуємося температурного режиму 37-38 ° С. Маємо намір також розширювати асортимент – вже тестуємо виробництво медового амаранту з домішками різних продуктів бджільництва з власної пасіки: з пилком, з маточним молоком і т.д.», – відзначили виробники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.