Кліматичні зміни, які продовжують розбурхувати весь світ, вплинули і на сільське господарство України. Аграрії змушені підлаштовуватися під погоду і змінювати встановлені традиції вирощування.

Тривала спека з рекордною середньою температурою повітря стали причиною заміни сої – попередника озимої пшениці, на озимий ріпак в фермерському господарстві «Ругаль» (Кіровоградська обл.). Про це розповів керівник господарства Андрій Ругаль. 

«Тепер ми маємо в сівозміні чотири культури: озимий ріпак – озима пшениця – соняшник – кукурудза, або кукурудза – соняшник – озима пшениця – рапс», – розповів підприємець. Невелика частка посівних площ в господарстві відводиться під вирощування ячменю.

Крім того в фермерському господарстві «Ругаль» намагаються ретельно підбирати гібриди соняшнику та кукурудзи. Тут віддають перевагу більш стійким до посухи і стресів гібридам, які швидше формують міцну кореневу систему і споживають мало води. 

«Вологість у нас – на вагу золота. Через це ряд операцій на полі, які раніше проводили навесні, тепер намагаємося проводити восени, наприклад, вирівнюємо ріллю », – додав Андрій Ругаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...