В Африці і Америці стрімко зростає попит на бобові, і Україна має чудові шанси його закрити. Таку думку  висловив керівник трейдингової компанії з Конго Шансел Гонбеза. Також, на його думку, прекрасні перспективи має експорт українського нуту, сочевиці, гороху і квасолі в країни Європейського союзу.

«Нещодавно українськими бобовими зацікавилися партнери з Франції. Я знайшов фермерів, які вирощують і можуть поставляти ці продукти, і вже 5 контейнерів (125 тонн) білої квасолі ми експортували в порт Марсель », – зазначає трейдер. За його словами, саме біла квасоля користується особливим попитом у Франції. З неї виготовляють консерви, які потім реалізовують всередині країни.

Раніше французи закуповували квасолю в Канаді, але українська квасоля дешевше в логістиці, і при цьому цілком не поступається за якістю.

«На перспективу цікаво консервувати квасолю саме в Україні. Це більш вигідно для виробника, ніж експортувати свіжу квасолю. Тим більше що в Україні є консервні заводи, які простоюють без належного навантаження », – зазначає Гонбеза.

Ще один перспективний ринок для експорту українських бобових – Китай. Зокрема, туди доцільно постачати сою.

«Китайці споживають 110 млн тонн сої в рік, а сам Китай виробляє тільки 17 млн ​​тонн. Необхідно суттєво нарощувати площі під соєю для експорту в Китай, тому що зараз Україна вирощує всього 4-5 млн тонн на рік», – додав фахівець.

Повідомляє Agroportal

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.