
Загальновідомо, що рослини ростуть за рахунок поглинання з ґрунту потрібних їм мінеральних речовин. Ґрунт поступово виснажується, і, якщо фермер хоче отримати гарний врожай, то йому необхідні якісні добрива. Ще ми знаємо, що найкращі й дружні до екології добрива — це органічні.
З чого отримують органічні добрива
Даний вид добрив отримують з усілякої органіки: відходів життєдіяльності сільськогосподарських тварин, залишків агровиробництва та харчових відходів. В сфері АПК існує досить широкий попит на екологічно чисті добрива і сировину, з якої ці добрива можна виготовити.
Між цими полюсами і ховається прекрасна бізнес-ідея — налагодити випуск органічних добрив.
Якщо одразу починати бізнес-справу боязко, можна піти еволюційним шляхом – дрібними кроками. Так вчинили, наприклад, Юрій Поляков та Ірина Миронова, засновники проекту «Львівський хробороб».
Фермери Юрій та Ірина вирощують черв’яків. Черв’яки переробляють органічні відходи в гумус. Спочатку засновники ставилися до свого проекту як до хобі, вкладаючи в його розвиток всього по $50 в місяць і витрачаючи на догляд за підопічними по годині в день.
Однак, поступово справа набула комерційного оберту: гумус почали купувати тепличні господарства для добрив, а самих хробаків реалізовували рибалкам на наживку через спеціалізовані магазини.
На даний час у «хроборобів» понад шістдесят черв’ячних сімей і далекосяжні плани з розвитку бізнесу. Зокрема, у них є намір інтегрувати підприємство з переробці органіки в міську інфраструктуру, що допоможе перетворити відходи їжі що, в достатку, генеруються міським населенням, в цінну сировину для екологічно чистого добрива.
Повідомляє Пропозиція