Щоб виростити врожайний перець, не слід економити на насінні. Фермер Олександр Пастушенко з села Томашівка (Черкаська обл.) купує якісне насіння по 2 грн за штуку.

Господар окрім традиційних культур — озимих зернових, соняшника, цукрових буряків та кукурудзи — вирощує у своєму господарстві й альтернативні культури. Ними засіяна відносно невелика площа: близько 20 га. Тут росте і солодкий перець — доволі примхлива кулльтура, яка потребує ретельного догляду, але має досить високу рентабельність.

На даний час фермер збирає до 10 тонн солодкого перцю з гектару. Олександр Пастушенко поділився своїми секретами такої високої врожайності:

  • грунт слід якісно зорати, поборонувати, провести передпосівну культивацію, закрити вологу. Фермер підкреслює: для овочів це особливо важливо, щоб запобігти появі шкідників та хвороб.
  • земля під перець має бути добре розпушеною, щоб дати розвиток кореневої системи.
  • культура потребує підсиленого мінерального живлення у порівнянні з іншими, після появи сходів для внесення поживних речовин слід зрошувати рослину.
  • слід вибирати якісне насіння, воно не дешеве і коштує у межах 2 грн за одну насінину.
  • не варто одразу висаджувати перець у відкритий грунт. У ФГ«Імпульс» розсаду вирощують у теплицях.

«У нашій кліматичній зоні висаджувати розсаду рекомендується після  останніх ймовірних заморозків. Зазвичай, починають з 20 травня», –зазначив Пастушенко.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...