Китайські вчені почали вирощувати ГМ свиней, яким прищеплено захист від переохолодження під час холодних зим на півночі країни.

Після глобального спалаху АЧС, в КНР більш важливим завданням є забезпечення продовольчої безпеки та збереження поголів’я. Тому роботи проводяться в різних напрямках.

«Найгостріше питання для вчених полягає в тому, як зробити свиню більш здоровою», — розповів науковець з Інституту зоології Китайської академії наук в Пекіні, Цзяньго Чжао.

У вересні зростання цін на свинину спонукало Державну раду та Кабінет міністрів Китаю закликати до більш широкого використання наукових технологій, для збільшення виробництва м’яса в країні.

Кілька років тому група Чжао практично довела, що можна зробити свиней менш сприйнятливими до холодної погоди, наділяючи тварин геном UCP1, який виявлений у більшості ссавців і допомагає їм отримувати тепло при переробці бурої жирової тканини. Дослідники виявили, що у ГМ свинини також на 5% менше білого жиру, що робить їх м’ясо більш пісним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...