Науковці Лідського університету (Великобританія) встановили, що гриби можуть стати екологічною заміною добрив для зернових культур.

В рамках досліджень експерти провели досліди зі зниження обсягів внесення добрив. Вони вирішили зупинитися на спорах грибів, які ввели в корені пшениці та інших зернових культур.

В результаті вдалося покращити засвоєння культурами таких поживних елементів, як азот і фосфор. При подальшому дослідженні вчені встановили, що ці речовини постачали самі гриби під час росту рівня вуглекислого газу.

Вчені припустили, що це пов’язано з партнерством грибів і рослин, при якому останні отримують від перших велику кількість додаткових поживних речовин із ґрунту.

Даний винахід, на думку авторів, може стати основою для нових систем землеробства, а саме — допоможе фермерам менше залежати від використання добрив.

Повідомляє Пропозиція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.