Львівські та Київські фермери все більше почали цікавитися вирощуванням хурми. Найбільший інтерес викликає Вірджинська хурма, адже вона найбільше пасує для українського клімату.

Євген Ткачук — дендролог, який вирощує хурму з 2005 року в Кропивницькому. За рік, сім дерев в його саду дають по 30 кг плодів.

“Багато в чому успіх залежить від правильного вибору сорту. Також перші три роки потрібно захищати кору молодих дерев від намокання снігом”, — розповів Євген.

Плід хурми містить до 45% цукрів, пектини та органічні кислоти. Хурму застосовують в кулінарії: для приготування пудингів, пирогів та джемів.

“Часто садівники, що планують зайнятись вирощуванням хурми, отримують недостовірну інформацію про цю рослину. Оскільки вони бажають мати крупні фрукти — такі, які продають на ринках, деякі продавці саджанців подають інформацію таким чином, щоб покупці обирали сорти з крупними плодами хурми східної та гібридної. Але вони неморозостійкі та не можуть плодоносити на півночі нашої країни. От і виходить дезінформація”, — пояснює господар.

За словами фермера, загалом ця культура невибаглива, підходить навіть для садівників-аматорів, але в українських реаліях не є промисловою. 

Повідомляє “Агро-Центр”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...