Українські контролери здійснюють ветеринарно-санітарні заходи контролю на всіх етапах виробництва курячого м’яса.

Ветеринарний нагляд та контроль передбачає передзабійний огляд, ветеринарно-санітарну експертизу та видачу ветеринарних супровідних документів, повідомили в Антимонопольному комітеті України (АМКУ), посилаючись на дані, отримані від учасників ринку.

Зокрема, контрольні дослідження якості дезінфекції, безпечності кормів та води, бактеріологічні дослідження падежу та посліду проводяться фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби, регулярно. Так, серологічні дослідження на Хворобу Ньюкасла та Грип птиці проводяться щоквартально, гістологічні дослідження на Грип птиці — кожні півроку.

“Також на підприємствах проводять дослідження за “Програмою контролю сальмонельозу птиці в Україні”, — розповіли у Комітеті.

У Комітеті також констатували покращення ситуації зі здоров’ям птиці в Україні.

Зокрема, якщо протягом 2016 — 2017 років на території України було зафіксовано 9 випадків високопатогенного грипу птиці, то у 2018 році — жодного випадку захворювання виявлено не було.

Повідомляє Аgroreview

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...