У 2020 році українці їстимуть чорну ікру зі Львівщини. Принаймні на це розраховують у фермерському господарстві, що третій рік поспіль вирощує осетрових.

Фермер зі Львівщини Олег Габуда вирощує осетрів на чорну ікру. Справа ця хоч і прибуткова, але не легка. Тож ікру фермер сподівається отримати наступного, 2020 року, якщо умови для зростання риби будуть сприятливі.

Поки що ж керівник рибного господарства “Карпатський водограй” слідкує за новинками в своїй галузі та підраховує, в яку суму обходиться вирощування цінних порід риб.

Господарство займає 172 гектари, із яких 136 га – водне дзеркало. Окрім осетрових, тут розводять судаків, окунів, коропів, білого амура та товстолобів. Витрати фермера – переважно на закупівлю малька та корм риби.

Олег Габуда розповідає: на гектар водного дзеркала необхідно запустити 500 кг рибної малечі. Коштує вона по-різному. Короп, наприклад, обійдеться, в 25 тис. грн на гектар водного дзеркала. Додайте сюди ще 10 тис. грн на корм.

Господарство має замкнутий цикл виробництва. Риба зростає у природніх умовах, тож користується попитом як в закладах торгівлі так і серед рестораторів. Отже, за успішного року прибуток може скласти до 30 тисяч із гектара.

За словами директора рибного господарства, вирощування риби – не надто велика примудрість і не вимагає спеціальної освіти. Потрібне лише бажання працювати.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...