Основною вимогою до української кукурудзи на глобальному ринку є відсутність генномодифікованого зерна, за цим уважно стежать відповідні органи і проводяться додаткові перевірки.

Про це повідомила експерт аграрного ринку, заступник директора ProAgro Group Марія Колесник.

За словами експерта, підвищення якості насіннєвого матеріалу, яке спостерігалося останніми роками, сприяло покращенню якості кінцевого продукту.

«Звісно, якщо ви продаєте кукурудзу, збирану в лютому, то про яку якість може йтися? Вона реалізується за значно нижчими цінами менш вибагливим імпортерам», – зазначила М.Колесник.

Втім, наявні обсяги експорту свідчать про те, що українська кукурудза сприймається на світовому ринку доволі позитивно. Також про її високу якість свідчать високі обсяги поставок до країн Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...