В селі Новотроїцьке, що в Бердянському районі на Запоріжжі,  подружжя Мостових заснувало равликову ферму. Слимаків продають на експорт, а гостям пропонують вишукані делікатесні страви.

Марина Мостова та її чоловік почали розводити равликів рік тому, у 2018 році. А зараз вже експортують харчових слимаків з Приазов’я до європейських країн, в основному – до Іспанії та Італії. Подружжя вирощує равликів за класичним французьким методом, а також за грецьким та польським.

Крім експорту, подружжя розвиває екотуризм та гастрономічний туризм і пропонує в себе на фермі скуштувати равликів за унікальною рецептурою та найдорожчу у світі ікру з молюсків.

«Ми виготовляємо равликів по-бургундськи, які подаються з класичним бургундським, а також мексиканським соусом. У нас можна скуштувати найдорожчу ікру в світі, яка по своїм якостям превищує навіть ікру білуги. А також печінкові паштети з печінки равликів», – розповіла засновниця ферми.

На родинній фермі у Приазов’ї можна подивитися, як виводяться та ростуть равлики: від ікри до зрілого молюска.

Як каже Марина Мостова, «все доводилось робити методом проб та помилок», оскільки равликовий бізнес новий для України, і, крім того, їхня ферма знаходиться у засушливому регіоні. Тож доводиться винаходити та опановувати власні методи вирощування делікатесних слимаків. Фермери претендують на грантову підтримку свого невеликого бізнесу – для купівлі необхідного обладнання.

Родинна ферма Мостових увійшла до Всеукраїнської асоціації виробників равликів «Eco Snail Group» разом з колегами з Києва, Дніпра та Запорізької області. 

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...