У господарстві «Агро-Консалтинг АВ» (село Озерко Здолбунівського району Рівненської області) аналіз ґрунту проводять раз на три-чотири роки й то тільки на тих полях, де найнижча врожайність. Таким чином дізнаються, чому за внесення однакової кількості дефекату й добрив на одних полях культури сходять добре, а на інших — набагато гірше.

Про це розповів  керівник компанії «Агро-Консалтинг АВ» Александер Волтерс.

«Проблемні» ділянки моніторять за допомогою супутника, відбирають проби ґрунту й відправляють їх на аналіз до Німеччини. А за результатами аналізу коригують норму внесення тих чи інших елементів. Так підтягють «слабкі» поля й через кілька років знову проводять порівняльні аналізи.

Повторний аналіз ґрунту проводять й на площах, які дають стабільні врожаї. Як пояснює аграрій, маючи результати аналізів, можна зрозуміти, як підвищити їх рентабельність.

Вся система захисту рослин будується за ситуацією. Зазвичай, навесні проводиться ще один гербіцидний обробіток, а далі вносяться фунгіциди. За сезон може бути 3–4 обробки. 

Господарство обробляє 4000 га у Рівненській та Тернопільській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...