Фермерське господарство “Dido Djozef” (Тернопільська область), яке займається вирощуванням і реалізацією равликів, поставило перед собою мету – сформувати в Україні ринок равликів. Про це розповіла співвласниця “Dido Djozef” Іванна Бейдель.

«Сьогодні всі намагаються експортувати равликів. Ми ж вибрали інший шлях – хочемо створити внутрішній ринок і культуру споживання равликів, якої ще не існує, – зазначила фермерка. – Є чимало скептиків, які кажуть нам, що для цього потрібен час, що це нереально».

ФГ “Dido Djozef” вирощує равлики “Helix Aspersa Muller” та співпрацює з Дубенським консервним заводом (Рівненська обл.), на потужностях якого виробляє повністю сертифіковану продукцію – заморожене відварне м’ясо равликів і лінійку маринованих равликів в чотирьох соусах, а також равликову печінку.

Реалізацією равликів в Україні господарство вирішило зайнятися чотири місяці тому. Заморожених равликів поставляють в ресторани. Їх термін зберігання становить один рік. Маринована продукція може зберігатися два місяці.

«Ми можемо впевнено сказати, що за два роки в Україні всі почнуть їсти равликів, як суші та мідії, – переконана Іванна Бейдель. – Так, є равлики першого, другого, третього сорту. Перший сорт – експортний, а другий і третій можна спокійно переробляти».

«Загалом, чим равлик менший, тим він смачніший. Але європейці хочуть споживати великих равликів. Нехай їм будуть великі, а нам – смачні », –  жартує І.Бейдель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.