Бажаючи зменшити викиди вуглекислого газу і одночасно прискорити доставку продукції від ферми до столу, філіппінська ресторація “Gallery by Chele” нещодавно запустила свою органічну теплицю, встановлену на відкритому майданчику висотного будинку поруч з їхнім закладом.

Іспанський шеф-кухар Гонсалес Челе каже: «Ми хочемо кинути виклик самі собі, щоб бути в єднанні з природою і поважати навколишнє середовище».

За допомогою своєї команди, що включає шеф-кухаря Карлоса Вільяфлора і Борха Санчеса, Гонсалес встановив вертикальні ящики для рослин і глиняні горщики, щоб вирощувати близько 40 видів органічних трав, овочів, лоз і невеликих дерев. Є навіть стіна, покрита пако, їстівною папороттю, досить популярною в філіппінських салатах.

«Я дуже радий, що тут багато фермерів», – каже Челе. «У цьому році ми зробили великий крок до тестової кухні. Починаємо працювати з філіппінськими фермерами над сезонністю, зокрема визначаємо, які інгредієнти є ендемічними, і складаємо календар, що документує ці ендемічні та сезонні інгредієнти ».

Ці сезонні інгредієнти (деякі з яких Челе називає «забутими рослинами», тому що вони ростуть, як бур’яни, і були практично знищені) включають талин, листовий овоч, який є філіппінським еквівалентом шпинату, і Панса-пансітан, лікарська рослина, відома своїми болезаспокійливими і антиартритними властивостями.

Челе каже, що їм потрібно було поїхати в різні частини Філіппін, щоб отримати грунт, найбільш сумісний з їх місцевими рослинами, а також додати компостних черв’яків.

Посадивши власну зелень і приготувавши компост з харчових відходів з кухні, ресторація “Gallery by Chele” сформувала власний ланцюжок поставок із замкнутим циклом і довела, що зовсім необов’язково мати велику ділянку землі, щоб отримати власну міську ферму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.