ТОВ «Агро-поставка» (Запорізька область) практикує вирощування кропу кілька разів за сезон на одній ділянці.

Починають сіяти кріп ранньою весною, протягом сезону регулярно підсівають нові ділянки. За оптимальних погодних умов сходи з’являються на сьомий-восьмий день.

Коли кріп досягне у висоту 10-12 см, починають прощипувати зелень. Наступне прощипування здійснюють, коли наростуть нові гілки. Востаннє до цієї процедури вдаються після появи квітконоса.

Інтенсивність росту кропу сильно залежить від погоди, тому восени роблять до семи прощипувань зелені, а влітку буває достатньо й одного разу.

За рік на одній ділянці отримують щонайменше два врожаї кропу. Найбільший попит на зелень спостерігається в зимові й літні місяці.

Повідомляє AgroTimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.