Через зміни клімату останнім часом погода на Черкащині все частіше нагадує погоду на Одещині. Тому місцевим фермерам доводиться шукати нові культури для вирощування.

Так, місцеві мешканці почали вирощувати сільськогосподарські культури, типові для Одеської області: виноград, кавуни та дині.

Звичайну картоплю на Черкащині замінили гарбузами. Для їх вирощування потрібно менше затрат: не потрібно кропити, прополювати та вносити добрива.

З гарбузів селяни отримують насіння, а решту залишають на полях для перегною або ж використовують для корму худобі.

“Гарбузи використовують у кулінарії й медицині — це смачні й поживні ласощі, з яких можна приготувати чимало гастрономічних новинок. Я вже не кажу, що гарбуз входить до складу багатьох медичних препаратів. Тому викликає подив, що наша переробна промисловість дуже неповоротка і не звернула увагу на ситуацію, яка склалася у селах у зв’язку з потеплінням і неспроможністю частини селян засівати присадибні ділянки традиційними культурами”, — розповідає Володимир Тимощук, який займається вирощуванням цієї культури останніми роками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.