На Маврикії, як і на Сейшельських острова та на Мальдівах, велика частка фруктів та овочів все ще імпортується. Хоча тепличний сектор давно створений і продовжує розвиватися, більшість овочів тут вирощують у відкритому ґрунті.

Кількість використовуваних засобів хімічного захисту сільгоспкультур створює серйозні проблеми не тільки для харчового ланцюга людини, але й для екосистеми. У зв’язку із тенденцією до більш чистого, безпечного виробництва, теплиці TAPKIT відомої ізраїльської компанії Teshuva Agricultural Projects є відмінною можливістю знизити та навіть звести до нуля використання пестицидів при вирощуванні рослин. 

На Маврикії комплекс TAPKIT змонтували в готелі LUX на початку серпня. «Ми встановили вбудований водоохолоджувач, щоб забезпечити оптимальну температуру зрошувальної води. Зараз система розпочинає повноцінне виробництво. Продукції буде достатньо, щоб відповідати потребам готелю», – розповідає Ерік Ле В’є (Eric Le Vieux) із компанії Esprit Vert Ltd, місцевого представника TAPKIT у цьому регіоні.

Наступний тепличний комплекс TAPKIT компанія планує звести на Мальдівах. Готельні групи прагнуть поліпшити свої програми сталого розвитку, і TAPKIT є важливим інструментом для цього.

«TAPKIT великою мірою підвищує якість і свіжість продуктів, і досить приємно сказати клієнтам (гостям готелю), що їхні салати і зелень подолали нульові милі від ферми до столу.» – говорить Ерік Ле В’є.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.