Ідеально підібраний раціон, вода з артезіанських свердловин, масаж і повна свобода. Так живуть щасливі корови на фермі, що знаходиться між селом Мухівці і райцентром Немирів Вінницької області.

Засновник ферми Сергій Довгий на власному прикладі вирішив довести: в Україні є перспектива для молочного скотарства. Починав з 5 корів, згодом налагодив виробництво натуральної молочної продукції, іреалізовувати яку тепер вже готується за кордоном.

Кілька днів тому на фермі народилося теля нової для України елітної французької породи – нормандін. Цінна вона тим, що молоко такої корови ще більше збагачене жирами і білком. А м’ясо на 80% «мармурове» і вартує воно в межах 1 тис.грн/кг.

Після ранкового доїння працівник ферми Петро Степанович годує підшефних йому корів екологічно чистими кормами, які вирощуються поруч на полях. Тварини відчувають себе вільно. Їх не прив’язують. Воду подають з артезіанських свердловин.

За французькою методикою на фермі для 75 корів і 35 телят створені найкращі умови з усіма зручностями. «Щоб вони були щасливі. І від того давали якісне і хороше молоко», – розповідає керівник підприємства. Він називає себе фермером-провокатором. Вирішив робити натуральні молочні продукти без хімічних домішок. 

Кожна корова на фермі в середньому дає по 7 тисяч літрів молока за 300 днів. Процес доїння відбувається автоматизовано. Устаткування запрограмовано на легкий масаж перед початком процесу. Але найголовніше – без контакту молока з повітрям і людиною.

Господарство виробляє близько 30 видів молочної продукції. Для тих, у кого організм не сприймає молочну продукцію, готуються до виробництва безлактозної. У планах підприємства – вихід на міжнародний ринок. Тому тут уважно вивчають і готуються до виробництва продукції на рівні світових стандартів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...