Алехандро Торрес, автор стартапу Applied Biotech з Мексики знайшов спосіб, як створити натуральний пестицид використовуючи капсаїциноїди — молекули, які надають перцю чилі гостроти.

У ході досліджень вчений разом зі своєю командою з’ясував, що подібно людині, багато тварин, комах, грибів і навіть бактерій не можуть переносити надмірну кількість молекул капсаїциноїдів. Для отримання 1 кг капсаїциноїдів, необхідно 5 тонн перцю чилі.

Розробники придумали, як впоратися з отриманням сировини: “Для одного кілограма нашого продукту  потрібно 5 тонн перцю халапеньйо, що еквівалентно посівам на площі 30 га. Тому замість використання величезних земельних масивів для вирощування перцю чилі, Applied Biotech буде використовувати технологію біореактора, яка й дозволить отримати достатню кількість молекул капсаїциноїдів.” — додав Алехандро Торрес.

Окрім застосування на полях, капсаїциноїди можна використовувати для виробництва кремів зі зняття болю, покривати електичні кабелі  і застосовувати у морській фарбі.

“Я родом з Куернавакі – частина Мексики, де дуже багато дикої природи. Часто гризуни ховаються в автомобілях та перегризають електичні кабелі, що знячно шкодить техніці. Цю проблему можна вирішити ядом, але для чого знищувати природу? Кабелі можна буде покрити шаром капсаїциноїдів і тварини не пошкодять автомобіль”, – розповідає засновник проекту.

Дослідник сподівається, що його природний пестицид замінить традиційні та потенційно небезпечні хімічні пестициди в агросекторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.