В Україні почали переробляти цукровий буряк врожаю 2019 року. Першим запрацювало переробне підприємство ТзОВ «Радехівський цукор» (Львівська обл).

Через несприятливі погодні умови, які знизили темпи копання цукрових буряків, у 2019 році більшість цукрових заводів відклали початок нового сезону переробки на пізніші строки.

У більшості областей спекотна та суха погода призвела до утворення ґрунтової кірки, яка ускладнює збирання врожаю.

У частині регіонів країни через сильні дощі знизилася цукристість буряку, тому сільгоспвиробники припинили збирання культури, очікуючи підвищення якісних показників врожаю.

 У галузі розраховують, що до кінця вересня ситуація на полях поліпшиться, і більшість заводів запрацюють на повну силу наприкінці місяця. Загалом у нинішньому сезоні працюватимуть 32 цукрових заводи.

В Україні цукрова промисловість найбільше розвинена у Вінницькій, Черкаській, Хмельницькій, Київській, Сумській, Полтавській, Харківській, Кіровоградській і Одеській областях.

Високі ціни на зернові можуть привести до більшого, ніж очікується, скорочення посівних площ цукрових буряків в 2019-2020 маркетинговому році, проте, експортні поставки збережуться на рівні минулого року, оскільки буде спостерігатись зростання перехідних запасів цукру за рахунок накопиченого нереалізованого експортного потенціалу.

І хоча посівні площі скорочуються, врожайність з кожним роком зростає, що свідчить про те, що вітчизняні аграрії працюють над виробництвом якісної сировини.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.