Вирощування винограду в закритому ґрунті – найоптимальніший варіант для малих фермерів. Це дає змогу максимально ефективно використовувати невеликі площі землі й забезпечує високу прибутковість бізнесу.

На міжнародній конференції «Тепличний бізнес України-2019», яка нещодавно пройшла  в Дніпрі, Євгенія Нікітюк із господарства “Аврора” розповіла про переваги вирощування винограду в теплицях:

  • висока якість ягід винограду;
  • отримання врожаю в більш ранні терміни (із середини липня);
  • можливість вирощування в міжряддях винограду інших ранньостиглих культур;
    отримання стабільного врожаю (захищеність врожаю від граду, надмірних опадів, заморозків, шкідників);
  • зменшення кількості хімічних обробок.

«Якщо брати малих фермерів, у яких 2-3 гектари землі, вирощування винограду в закритому ґрунті є найоптимальнішим варіантом. Це дозволяє максимально ефективно використовувати невеликі земельні ділянки при високій прибутковості виробництва винограду», – відзначила Євгенія Нікітюк.

Фахівець також розповіла, що в ТОВ “Аврора” вирощують виноград у неопалюваних теплицях ще з 2012 року. Співробітники господарства задоволені роботою в захищеному ґрунті та кажуть, що так набагато комфортніше працювати в зимово-весняні періоди.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.