В сіті існує близько 20 тисяч видів бджіл. Їх можна виявити на всіх континентах, окрім Антарктиди. Бджоли пристосувалися харчуватися нектаром і пилком, використовуючи нектар головним чином як джерело енергії, а пилок для отримання білків та інших живильних речовин.

 На даний час на українських пасіках налічується близько 5 млн бджолиних сімей. Кожна 7-ма тонна меду у світі – вироблена в Україні.

5 цікавих фактів про бджіл

  • бджола запилює від 50 до 100 квітів за один виліт за медом;
  • щоб виробити 1 кг меду, бджоли мають зібирати нектар з 4 млн квітів;
  • бджола повинна з’їсти близько 7–9 кг меду, щоб зробити 450 г бджолиного воску;
  • бджола здатна зробити тільки 1/12 чайної ложки меду за все життя;
  • бджола — єдина комаха, котра виробляє їжу, яку вживає людина.

Майже 3/4 сільгоспкультур у світі залежать від запилення, і найкращі запилювачі – це бджоли. Саме вони відіграють вирішальну роль у виробництві фруктів, овочів та горіхів. 

Залежно від поточної потреби, бджоли можуть концентруватися як на зборі нектару, так і на зборі пилку. В обох випадках бджоли сприяють запиленню рослин, але при зборі пилку цей процес проходить набагато ефективніше.

Без запилення бджолами люди повинні були б попрощатися з деякими найпоживнішими продуктами (або платити за них дуже високі ціни).

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.