Солодку кукурудзу одеський фермер Віктор Хмельов почав вирощувати ще 4 роки тому, і за цей час він переконався, що обраний ним бізнес – надзвичайно вигідний. 

«Якщо все правильно робити, можна хороші гроші заробляти. На сьогоднішній день з гектара кукурудзи можна мати, грубо кажучи, 4–5 тисяч доларів», – поділився господар.

Віктор Хмельов – ягідник із 7-річним стажем: вирощує полуницю, малину, ожину, смородину. За його словами, заробіток на цукровій кукурудзі не більший, ніж на ягодах, проте затрати на виробництво цієї культури менші, та й вирощувати її набагато простіше.

«Ягода, вона не тільки більш примхлива – її ще й нікому збирати. На ягоді люди зараз робити не хочуть», – поскаржився фермер, відзначивши, що через брак робочої сили йому довелося скоротити 1 га малини та смородини.

Цукрову кукурудзу Віктор Хмельов називає культурою нескладною: «На гектар потрібно 2-3 людини  – не більше. Цього цілком досить», та й зі збутом врожаю проблем немає, бо поруч Одеса, де є значні можливості для реалізації цієї продукції.

У перспективі Віктор Хмельов планує збільшувати площі під цукровою кукурудзою за умови розширення ринків її збуту в Україні. Поки що нарощування виробництва стримує брак сховищ з холодильним обладнанням.

«У нас, на Одещині, цукрова кукурудза – не дуже поширена культура, принаймні на півночі області. Тут немає відповідних холодосховищ. Ті, котрі є –  зайняті бананами, апельсинами, гранатами. Якби хтось приймав кукурудзу – ми б залюбки розширяли наші площі під кукурудзою», – відзначає  підприємець.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.