Андрій Пігулевський займається устричним бізнесом вже 8 років, хоча за фахом він юрист. Його ферма «Устриці Скіфії» на Тілігулійському лимані (на межі Миколаївської та Одеської областей) стала першою і єдиною в Україні.  Нині їй 8 років. Свого часу заради улюбленої справи Андрій переїхав з Києва, а досвід запозичив у Франції.

«Для мене найголовніше — це те, що навіть у заможній Європі не бояться працювати руками. Устричний бізнес — це сімейний бізнес, котрий передається з покоління в покоління. Я мрію, що одного разу я зможу передати свою ферму своїм дітям», – каже Андрій Пігулевський.

Він пишається тим, що може доставляти чорноморські устриці дуже швидко, і тому вони завжди свіжі, на відміну від імпортних, і не втрачають свої смакові якості.

«Якщо ви куштуєте мої чорноморські устриці, то їм максимум два дні. А імпортованим устрицям мінімум тиждень — поки їх доставили», – каже підприємець.

Фермер вчить, як відрізняти свіжі устриці: вони мають своєрідний післясмак — мікс огірка з кавуном.

З метою предачі свого досвіду з тим, хто хотів би спробувати себе в устричному бізнесі, Андрій заснував навчальну програму «Устричний університет», з якою їздить Україною. Його ферму охоче відвідують студенти факультету аквакультури Херсонського аграрного університету.

Для Андрія його бізнес – дійсно, улюблена справа. І він охоче розповідає про будні устричної ферми в мережі Facebook та ділиться світлинами ферми.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...