За перше півріччя 2019 року українські аграрії поставили на зовнішній ринок плодово-ягідної продукції загальною вартістю $116 млн, що на 16% більше, ніж за аналогічний період 2018-го. Експорт зріс за рахунок волоських горіхів, заморожених плодів і ягід, яблук та груш.

За даними ННЦ «Інститут аграрної економіки», зростання експорту забезпечило збільшення поставок «всіх основних товарів вітчизняного експорту групи 8 УКТЗЕД»:

  • волоських горіхів – з 19 до 33 тисяч тонн;
  • яблук і груш – з 24 до 42 тисяч тонн;
  • заморожених плодів і ягід – з 14 до 18 тисяч тонн.

Понад 50% вартості експорту плодів і ягід з України припадає на країни Євросоюзу, оскільки саме в цьому регіоні вітчизняна продукція користується підвищеним попитом завдяки своїй відмінній якості і конкурентоспроможній ціні.

ТОП-8 споживачів української плодово-ягідної продукції:

  • Туреччина ($18 млн)
  • Франція ($11 млн)
  • Польща ($10 млн)
  • Білорусь ($9 млн)
  • Ірак ($7 млн ​​)
  • Італія ($5 млн)
  • Греція ($5 млн)
  • Німеччина ($4 млн)

Повідомляє Landlord

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.