Використання садівничого шпагату з властивістю біодеградації – свідомий вибір компанії Tangmere Nurseries з Великої Британії, спрямований на захист довкілля. Її теплиці – це 30 га солодкого перцю в усіх кольорах, що висять на мотузці, яка підлягає повному біорозкладанню.

Шпагат виробництва Lankhorst Yarns виготовлений ​​з біоактивного термопластику на основі  рослинного цукру та крохмалю кукурудзи. Після того, як врожай зібрано, його разом із залишками стебел рослин компостують, і в результаті через 6–8 тижнів мотузка на 99% розкладається на мікроволокна.

Найбільшою перевагою є екологічна вигода. «Мікроволокна, як показали дослідження, не є шкідливими для ґрунтів і ґрунтових організмів», – розповідає представник компанії Lankhorst Yarns.

Жерар Вонк, менеджер Tangmere Nurseries, підкреслює, що вибір технології не був зроблений компанією на прохання представників роздрібної торгівлі: «Це дійсно рішення, яке ми приймали за власною ініціативою. Тому, при вирощуванні овочів, ми не отримуємо від замовників додаткових коштів на використання цієї недешевої садівничої пряжі».

Таким вибором агропідприємство робить  вагомий крок у сфері обмеження використання пластику при вирощуванні сільськогосподарських культур.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.