Перці, огірки, томати, вирощені за органічними стандартами, без використання CO2 на площі 6 га – це нова теплиця німецької сімейної компанії BIOhof Kirchweidach, яка працює на геотермальній енергії. Її відкрив минулого тижня Йозеф Штайнер зі своїми синами.

BIOhof Kirchweidach займається виробництвом тепличних овочів у громаді Кірхвайдах, розташованій у німецькій землі Баварія. 

Від моменту свого заснування у 2014 році компанія сім’ї Штайнер збільшила площу своїх теплиць до понад 20 га. У майбутньому ще планують спорудити 3 га теплиць для розширення виробництва суниці та 4 га для вирощування томатів взимку. Продукцію тут вирощують виключно для відомих торговельних мереж Rewe і Penny. Сьогодні на підприємстві працює 200 співробітників.

У новій теплиці ведеться органічне виробництво без використання викопного палива. За словами підприємців, ця кліматична енергетична концепція унікальна і демонструє стійкість та екологічне використання тепла в Європі.

В органічній теплиці застосовується власний компост, а також дощова вода, яка збирається з даху теплиці. Об’єкт використовує геотермальне тепло із розташованої неподалік геотермальної свердловини, а також енергію з біогазової установки.

Тепло, яке не використовується теплицями, постачається в сусіднє село. Як відзначили представники місцевої влади, це одна з речей, яка робить теплицю Штайнера популярною в цьому районі, 

«Геотермічне буріння не було б доцільним для наших 400 мешканців, але теплиці Штайнера були великим і перспективним проектом, – говорить мер Кірхвайдаха. – Штайнери дуже добре інтегровані в нашому регіоні, а також значно поліпшили місцеву інфраструктуру та створили робочі місця».

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.