Товариство з обмеженою відповідальністю «Сенча» (Полтавська область) у найближчі два-три роки планує переробляти до 10 тонн молока на день, працюючи у три зміни.

Наразі власний молочний цех господарства переробляє близько 5 тонн молока на день. У ньому виробляють кисломолочну продукцію (сметану, кефір, йогурти, сиркову масу, ряжанку), твердий сир, морозиво. Загалом – до 30 видів продукції.

Молочний цех збудовано відповідно до принципів міжнародної системи безпеки харчових продуктів HACCP. Якість продукції контролюють дві власних лабораторії.

Цього року «Сенча» планує збудувати ще одне приміщення для корів на 500 голів. Дані розширення виробничих потужностей господарства створюють додаткові робочі місця і сприяють збільшенню податкових надходжень до місцевого бюджету.

Довідка

«Сенча» має в обробітку 3 тисячі гектарів землі. Займається рослинництвом (озима пшениця, соняшник, кукурудза, соя, гречка, просо та інші культури), тваринництвом, утримує 5 тисяч голів птиці: курей-несучок, індиків, гусей. Має елеватор, комбікормовий завод, молочний цех, хлібопекарню. Продукцію випускає під власною торговою маркою «ФермерОк».

Повідомляє Agrotimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.